In Latvia, the Chinese electric car ‘Ora’ is sold as well as ‘Tesla’

In Latvia, the Chinese electric car ‘Ora’ is sold as well as ‘Tesla’
In Latvia, the Chinese electric car ‘Ora’ is sold as well as ‘Tesla’
--

In the first three months of this year, 61% more new hybrid cars were purchased in Latvia than at the same time a year ago, according to the information gathered by “Citadele Leasing”. On the other hand, the newcomer to the market – the Chinese electric car “GWM Ora 03” – has been sold in significant numbers due to its affordable price.

Īpašu popularitāti izpelnījusies Ķīnas elektroautomašīna “Ora” – tās modeļi pērn Latvijā vispār nebija pieejami, taču šī gada pirmajā ceturksnī nopirkti 28 jauni auto, kas to ierindo līdzvērtīgās tirgus pozīcijās ar ierasti populāro “Tesla”. Savukārt 20. aprīlī LTV raidījumam markas pārstāvis, “Īle auto” pārdošanas daļas vadītājs Māris Leperis atzina, ka kopš 10. februāra, kad tika uzsākta šī elektromobiļa tirdzniecība, Latvijā ir realizētas jau 53 vienības. Tādējādi “GWM Ora 03” ir uzšāvies Latvijā pārdotāko elektromobiļu sarakstu pirmajā trijniekā, piekāpjoties tikai “Volkswagen” (VW) un iepriekšminētajai “Tesla”.

[–>[–>

“GWM Ora 03” ir pieejama ar diva tilpuma baterijām 48 kWh (sniedzamība līdz 310 km) un 63 kWh (līdz 420 km). Neatkarīgi no akumulatora izmēra visas “Ora 03” tiek aprīkotas ar 126 kW (171 ZS) jaudīgu elketromotoru, kā griezes moments ir 250 Nm. Šobrīd automobiļa cena ir 24 995 eiro, kas nozīmē, ja to pērk kā privātpersona, var saņemt vēl valsts atbalstu 4500 eiro tā iegādei, un rezultātā tā cena ir vien 20 tūkstoši eiro.

[–>

“Great Wall Motor” jeb GWM plāni Latvijā un Baltijā ir visnotaļ nopietni – līdz gada beigām GWM piedāvājuma klāstu papildinās vēl trīs jauni modeļi.

[–>

Pirmajā ceturksnī audzis ne tikai pieprasījums pēc hibrīdauto, bet arī automašīnām, kas aprīkotas ar gāzes dzinēju – tās iegādātas par 33% vairāk nekā pirms gada. Kopējais darījumu skaits jauno auto tirgū piedzīvojis kritumu 9% apmērā.

[–>

Biežāk pirktāko zīmolu topā pirmās piecas pozīcijas ieņem “Toyota”, VW, “Škoda”, “Dacia” un “Renault” automašīnas. “Toyota”, VW un “Škoda” ir trīs populārākie auto ražotāji gan privātpersonu, gan juridisko personu segmentā.

[–>

Pirmajā ceturksnī privātpersonas visbiežāk iegādājušās tādus auto modeļus kā “Toyota RAV4”, “Yaris Cross” un “Corolla”. Tikmēr juridiskās personas aktīvāk iegādājušās “Toyota Hilux” un “Corolla”, kā arī “Renault Master”.

[–>

Starp ražotājiem, kuru automašīnām šī gada pirmajā ceturksnī Latvijas tirgū reģistrēta pieaugoša pirkumu dinamika, ierindojas “Toyota”, “Volvo”, “Lexus”, “Tesla”, SEAT, “Ora”, MAN, “Jaguar” un “Isuzu”.

[–>

Savukārt lielāko kritumu pirkumu skaita ziņā piedzīvojuši tādi zīmoli kā “Bentley” un “Fiat”.

[–>

“Jaunu auto pirkumu aktivitātes mazināšanos varētu būt sekmējuši divi iemesli – auto cenu kāpums, kā arī joprojām salīdzinoši augstās procentu likmes. Šādos tirgus apstākļos Ķīnas elektroauto popularitāte nav pārsteigums – “Ora” ir konkurētspējīga savas pievilcīgās cenas dēļ. Izaicinājums varētu būt pircēju vēlme pieņemt jaunus auto ražotājus, tostarp no Ķīnas, kas līdz šim Latvijā nav plaši pārstāvēti,” norāda Ģirts Glāzers, “Citadele Leasing” valdes priekšsēdētājs.

[–>

Motociklu kategorijā populārākie iedzīvotāju vidū šogad ir BMW, “Honda” un KTM motocikli, bet uz 4. vietu iecienītāko ražotāju topā noslīdējusi “Yamaha”. Pārliecinoši populārākais motocikla modelis šogad Latvijā ir “BMW R1300 GS”.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Latvia Chinese electric car Ora sold Tesla

-

PREV For the first time, the Latvian popular music strategy has been developed at the national level
NEXT A lot of visitors for the open day of the health room