US no longer supplies bombs to Israel; The Rafah border crossing will be controlled by an American company

US no longer supplies bombs to Israel; The Rafah border crossing will be controlled by an American company
US no longer supplies bombs to Israel; The Rafah border crossing will be controlled by an American company
--

The United States halted shipments of bombs to Israel last week, which failed to allay Washington’s concerns about the incursion into the southern Gaza city of Rafah, a senior US official said on Tuesday.

“Pagājušajā nedēļā mēs apturējām vienu ieroču sūtījumu,” paziņoja amatpersona, skaidrojot, ka sūtījums ietvēra 1800 bumbas, kas katra sver 907 kilogramus, un 1700 bumbas, kas katra sver 226 kilogramus. “Mēs neesam līdz galam izlēmuši, kā rīkoties ar šo sūtījumu,” piebilda amatpersona.

[–>

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pieņēma šādu lēmumu, atklājoties, ka Izraēla gatavojas sākt plašu sauszemes operāciju Rafāhā, pret ko Vašingtona stingri iebilst.

[–>

Izraēlas un ASV amatpersonas apsprieda alternatīvas, bet “šīs diskusijas turpinās un nav pilnībā atrisinājušas mūsu bažas,” sacīja ASV amatpersona.

[–>

“Kad Izraēlas vadītāji, šķiet, tuvojās lēmuma pieņemšanai par šādu operāciju, mēs sākām rūpīgi izskatīt konkrētu ieroču nodošanu Izraēlai, kurus varētu izmantot Rafāhā. Tas sākās aprīlī,” skaidroja amatpersona.

[–>

Amatpersona sacīja, ka Vašingtona īpaši pievērsa uzmanību smagāko bumbu izmantošanai un ietekmei, kāda tām varētu būt blīvā pilsētvidē. ASV Valsts departaments izvērtē arī citu ieroču nodošanu Izraēlai, tai skaitā bumbu JDAM piegādi, piebilda amatpersona.

[–>

Izraēla otrdien nosūtīja tankus uz Rafāhu un ieņēma robežšķērsošanas punktu ar Ēģipti, bet Baltais nams iepriekš paziņoja, ka Izraēla solījusi “ierobežotu operāciju”.

[–>

Laikraksts: Rafahas robežpunktu kontrolēs privāts ASV uzņēmums

[–>

Rafahas robežpārejas punkts Gazas joslas dienvidos tiks nodots privāta ASV drošības uzņēmuma kontrolē pēc Izraēlas militārās operācijas pabeigšanas Rafahas pilsētā, otrdien ziņoja Izraēlas laikraksts “Haaretz”.

[–>

Par to ir vienojušās Izraēla, ASV un Ēģipte, ziņoja “Haaretz”, gan neminot konkrētu uzņēmumu.

[–>

Izraēlas valdība nevēlējās komentēt šo laikraksta ziņu. ASV Nacionālās drošības padomes komunikāciju direktors Džons Kērbijs sacīja, ka viņam par to nekas nav zināms.

[–>

Izraēlas armija ir sākusi operāciju dažos Rafahas rajonos un otrdien pārņēma savā kontrolē Rafahas robežpārejas punktu Gazas joslas pusē.

[–>

Izraēla ir solījusi nenodarīt kaitējumu robežpārejas punkta infrastruktūrai, lai nodrošinātu tā darbības turpināšanu, ziņoja “Haaretz”.

[–>

Izraēla arī apliecinājusi ASV un Ēģiptei, ka ierobežos operāciju Rafahā, jo tās vienīgais mērķis ir nodrošināt, lai kaujinieku grupējumam “Hamās” vairs nebūtu nekādas kontroles pār šo robežpārejas punktu.

[–>

Izraēla uzskata, ka šīs kontroles zaudēšana būs ievērojama “Hamās” neveiksme, jo grupējums vairs nevarēs aplikt ar nodokļiem ienākošās preces Gazas joslā.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: longer supplies bombs Israel Rafah border crossing controlled American company

-

PREV Minister of Climate and Energy Kaspars Melnis visited Daugavpils and the Upper Daugava region
NEXT A large number of drivers unknowingly violate traffic rules on public transport lanes