LNVM invites you to events before moving to Riga Palace

--

Latvian National History Museum (LNVM) traditionally offers events of various contents to a wide audience in May – both the celebration of national holidays, the Museum Night program and other engaging events.

Šis maijs nozīmīgs ar to, ka mēneša beigās muzejs beigs desmit gadus ilgo darbību pagaidu ekspozīciju un izstāžu telpās Brīvības bulvārī 32, un uzsāks atgriešanos atjaunotajā Rīgas pilī – savā vēsturiskajā mājvietā.

Maijā muzeju pašreizējā veidolā var apskatīt arī tie, kas desmit gadu laikā tajā nav pabijuši, un arī tā muzeja auditorijas daļa, kas apmeklējusi izstādes, bet vēl nav redzējusi kādu no muzeja jaunākajiem veikumiem. Maijā būs arī vairākas iespējas muzeja ekspozīcijas apmeklēt bez maksas.

[–>

LNVM ekspozīciju un izstāžu telpās, Brīvības bulvārī 32, 4. maijā būs Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīta norišu programma “Latvija, ar ko tu sācies?” Muzejs būs atvērts no pulksten 11. līdz 18.

Pulksten 12 gaidāma ekskursija izstādē “Kurzemes un Zemgales hercogiste un Lietuvas dižkunigaitija (1561–1795)”. Dienu pulksten 13 un pulksten 15 turpinās nodarbība bērniem ”Mana Latvija”, savukārt pulksten 14 gaidāma ekskursija izstādē “Satversme 100+”

[–>

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienas noslēgumā, pulksten 16, būs ekskursija Latvijas vēstures ekspozīcijā “Atslēgvārds – Latvija. Valsts un sabiedrība 20. gadsimta Latvijā”. Tāpat būs skatāma audiovirtuāla izstāde “Trešās atmodas laiks fotogrāfijās”.

8. maijā – ikmēneša īpašā diena pensionāriem: bezmaksas ieeja muzeja ekspozīcijā un izstādēs, kā arī ekskursija vēsturnieka vadībā pulksten 12 – šoreiz Dr. hist. Toms Ķikuts rosinās domāt par tēmu “Atslēgvārds – Latvija. Valsts un sabiedrība 20. gadsimtā”.

[–>

18. maijā gaidāmas Muzeju nakts norises ar moto “Visatvēršana pirms slēgšanas”. No pulksten 19 līdz pusnaktij Brīvības bulvārī 32 būs atvērtas visas zāles, un apmeklētāji pēdējo reizi pirms muzeja pārvākšanās uz Rīgas pili varēs apskatīt Latvijas vēstures ekspozīciju un izstādes, ceļā satiekot gudros muzejniekus, minot viņu uzdotās mīklas, vērojot izstāžu parādi, bet atvases iepazīstināt ar Mazo vēsturnieku kabinetu.

21. maijā pulksten 17.30 Brīvības bulvārī 32 notiks Dr. hist. Mārītes Jakovļevas lekcija “Kurzemes hercogiste pēc hercoga Jēkaba – pēdējie Ketleru dinastijas pārstāvji (1682–1737)”, ko varēs skatīties arī attālināti muzeja “Facebook” lapā.

[–>

25. maijā paredzēra bezmaksas ieeja ekspozīcijā un izstādēs, bet pulksten 12 nodarbība ģimenēm ar bērniem – ceļojums cauri laikiem kopā ar jautrajiem tēliem Čipu un Capu.

[–>

31. maijs būs pēdējā LNVM ekspozīciju un izstāžu apskates diena Brīvības bulvārī 32 būs pieejamas apmeklētājiem: bezmaksas ieeja muzejā visas dienas garumā.

[–>

Norises citās LNVM struktūrvienībās

[–>

LNVM Krātuvē Pulka ielā 8, Rīgā 18. maijā Muzeju nakts norišu interesenti varēs viesoties LNVM plašajā krājumā, kas ikdienā parasti ir nepieejams, un uzzināt, kā tiek glabātas vēsturiskās kultūras liecības. Ekskursijas notiks jau dienā – pulksten 11, 13 un 15, tām jāpiesakās savlaicīgi: info@lnvm/lv vai 67221357.

[–>

LNVM Tautas frontes muzejs, Vecpilsētas ielā 13/15, Vecrīgā no 2. līdz 10. maijam rīko Demokrātijas nedēļu – tās laikā skolu audzēkņi var pieteikties gida vadītām bezmaksas ekskursijām, kā arī lekcijai par neatkarības atdzimšanas gaitu, iepriekš jāreģistrējas pa e-pastu: [email protected]

[–>

4. maijā Tautas frontes muzejs būs atvērts no pulksten 11 līdz 18. Bezmaksas ekskursijas gida pavadībā gaidāmas pulksten 12, 13, 14 un 15 bez iepriekšējas pieteikšanās. Savukārt ekskursijai pilsētvidē “1990. gada 4. maijam pa pēdām” pulksten 13 un 15, iepriekš jāreģistrējas pa e-pastu: [email protected]

[–>

Tautas frontes muzejs Muzeju naktī, 18. maijā, no pulksten 19 līdz 23 aicinās “Rast drosmi brīvībā”, piedaloties konkursā un radošā darbnīcā; divos seansos varēs noskatīties režisora Askolda Saulīša dokumentālās filmas: pulksten 20 “Baltijas brīvības ceļš” un pulksten 21.30 – “Svētku anatomija”.

LNVM “Dauderi”, Zāģeru ielā 7, Sarkandaugavā līdz 12. maijam “Dauderu” Lielajā salonā piedāvās aplūkot ķīniešu mākslinieka Žanga Honjuna akvareļu izstādi “Iespaids par Latvijas dabas skaistumu”.

[–>

15. maijā tiks atklāta mākslinieces Artas Ozolas-Jaunarājas izstāde “Pastmarkas portrets”, kas būs skatāma līdz 14. jūlijam.

[–>

18. maijā no pulksten 17 līdz 22 Muzeju nakts laikā “Dauderos” notiks “Zinību un gudrību medības” – tās varēs ķert gan ekspozīcijā un pastmarku izstādē, gan foto orientēšanās spēlē un meistarklasēs, noslēgumā tradicionāli baudot uz ugunskura vārītu zupu.

25. maijā – bezmaksas ieeja “Dauderu” ekspozīcijā.

[–>

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: LNVM invites events moving Riga Palace

-

PREV Emsis about the Green Course: Everything is washing over us in such a big “political bomb” created and operating in the interests of large industrialized countries
NEXT We invite you to apply for trade in the traditional Medicines Market