‘Reality show staged’ – JV asks KNAB to investigate suspicions of damaging reputation

‘Reality show staged’ – JV asks KNAB to investigate suspicions of damaging reputation
‘Reality show staged’ – JV asks KNAB to investigate suspicions of damaging reputation
--

The association of political parties “Jaunā Vienotība” (JV) has applied to the Bureau of Prevention and Combating of Corruption (KNAB) with a submission regarding covert pre-election campaigning against the party union, asking to check suspicions of the implementation of covert campaigning with the aim of undermining its reputation and reducing the popularity of JV during the pre-election campaign, portal “Delfi” found out in the political organization.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka pēdējos mēnešos medijos izskanējušajā informācijā, kas vērsta pret JV, ir “skaidri redzama profesionāla režija reputācijas un popularitātes bojāšanā priekšvēlēšanu aģitācijas laikā”.

[–>

“Lielākā daļa apsūdzību ir publiskotas, par tām iepriekš neinformējot tiesībsargājošās iestādes, kas netieši norāda uz to, ka šo apsūdzību publiskošanas pamatmotīvs nav taisnības iegūšana, bet gan JV parādīšana negatīvā gaismā. Pat šobrīd, kad apsūdzības ir izskanējušas, iesniegumi no apsūdzētāju puses konkrētajās uzraugošajās un tiesībsargājošās iestādēs nav,” norāda organizācijā.

[–>

“Šobrīd publiskajā telpā notiekošais ļoti atgādina iestudētu realitātes šovu, kurā katru nedēļu ir jauna sērija, šajā gadījumā – jaunas, nepierādītas apsūdzības pret partiju apvienību – ar mērķi to vājināt priekšvēlēšanu laikā,” akcentē JV.

[–>

“Ir konstatējama arī īpaša laika – priekšvēlēšanu aģitācijas perioda – izvēle konkrēto ziņu un apsūdzību publiskošanai,” uzsvērusi partijas ” Vienotība” ģenerālsekretāre Signe Jantone.

[–>

Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 1. panta pirmās daļas 6. punkts nosaka, ka slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir priekšvēlēšanu aģitācija, par kuru saņemta samaksa un kuras apmaksātājs (atlīdzības devējs) pretēji šā likuma noteikumiem nav norādīts. Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 3. panta 1. daļa nosaka, ka slēptā priekšvēlēšanu aģitācija ir aizliegta, atgādina politiskā organizācija.

[–>

“Tāpat būtiska slēptas priekšvēlēšanu aģitācijas pazīme ir tā, ka informācija satur netiešu aicinājumu balsot “par” vai “pret” kādu politisko partiju vai deputātu kandidātu. JV uzskata, ka šobrīd notiekošais ir apzināta un mērķtiecīga slēpta priekšvēlēšanu aģitācija, kas vērsta pret partiju apvienību, un šīs aktivitātes nav saistītas ar informācijas publiskošanu sabiedrībai nozīmīgos jautājumos,” akcentēts paziņojumā.

[–>

JV lūdz KNAB veikt pārbaudi, lai noskaidrotu iespējamos aģitācijas sponsorētājus un atbalstītājus, lai sauktu pie likumā paredzētās atbildības.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Latvia

Tags: Reality show staged asks KNAB investigate suspicions damaging reputation

-

PREV The project “Creation of Innovation Center in Ventspils” successfully ends
NEXT Performances of youth dance groups of schools in Dobele district were well received at the show – ZZ.lv