Help for Ukraine is on the way. What will happen next?

Help for Ukraine is on the way. What will happen next?
Help for Ukraine is on the way. What will happen next?
--

We welcomed the decision of both chambers of the US Congress on granting another aid package to Ukraine with bitter but sincere satisfaction. The drama of the six-month-long procedure was absolutely unnecessary and did not bring any benefit to any of its participants, while the harm was done a lot – it can be measured in the lives of Ukrainian soldiers who died due to an artificially created shortage of ammunition and armaments, while time will tell the damage to the image and prestige of the United States.

Tomēr fakts ir fakts – kombinējot ar Eiropas valstu, Lielbritānijas, Kanādas, Dienvidkorejas, Austrālijas un Japānas atbalstu, Ukraina šogad un nākamgad saņems militāro, humāno un finansiālo palīdzību apjomā, kas ir salīdzināms ar to, kāds tai tika piešķirts iepriekšējos divos Krievijas pilna mēroga iebrukuma gados. Emocijas pie malas, laiks uzdot jautājumu: kas tālāk?

[–>

Šobrīd ir skaidrs, ka vasarā Ukrainu gaida Krievijas ofensīvas pastiprināšanās vairākos virzienos. Vai tas Krievijai liks veikt papildu mobilizāciju, nav skaidrs, bet karavīru trūkums šobrīd nav tas faktors, kas atturēs Kremli no, iespējams, pēdējā mēģinājuma paplašināt okupācijas zonu. Pateicoties Eiropas, Āzijas un Ziemeļamerikas sabiedroto sniegtā atbalsta līmenim, Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir visas izredzes izjaukt Krievijas plānus, bet, lai atgūtu ievērojamas teritorijas, Ukrainai ir nepieciešams ne tikai bruņojums, bet arī nepopulāra papildu mobilizācija un veiksmes deva, kuru, kā zināms, nevar nopirkt par naudu. Citiem vārdiem, ņemot vērā ārējos un iekšējos faktorus, 2024. gada vasaras sezonu varēsim uzskatīt par Ukrainai veiksmīgu, ja frontes līnija pamatā saglabās šī brīža konfigurāciju. Savukārt rudenī noskaidrosies ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētājs, kurš jau 2025. gada janvārī būs spējīgs grozīt vai turpināt ASV pašreizējo Ukrainas un Eiropas drošības atbalsta politiku. Katrā gadījumā par tās nākotnes vektoru būs lielāka skaidrība nekā tagad. Noteiktība vienmēr vērtējama pozitīvi, arī citi Ukrainas sabiedrotie to gaida, lai plānotu savu iesaisti Krievijas savaldīšanā. Kā nekā ASV līdz šim nodrošināja Ukrainai vismaz pusi no visas starptautiskās militārās palīdzības. Tātad pēc prezidenta vēlēšanām ASV – no 2025. gada sākuma – varam sagaidīt vismaz šādus ārpolitisko pavērsienu variantus, kas skars starptautisko palīdzību Ukrainai:

[–>

  1. ASV pārtrauks militāro palīdzību Ukrainai vai izvirzīs nepieņemamus priekšnosacījumus. Eiropiešiem nāksies kompensēt trūkumu (dubultot savu ieguldījumu), lai tikai saglabātu palīdzības apjomus iepriekšējā līmenī. Šāds scenārijs nešķiet ticams pat tad, ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēs republikāņu kandidāts, tomēr varbūtība nav 0.

  2. ASV un citu sabiedroto militārā palīdzība Ukrainai

To continue reading, purchase a subscription.

Please wait!

We adapt the most suitable subscription offer for you…

Subscription offer not visible? Please turn off your ad blocker or reload the page.
In case of questions, write to [email protected]

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Ukraine happen

-

PREV Russian forces still have the initiative in Ukraine, but they are unable to break the Ukrainian defenses / Diena
NEXT In Russia, the word “peace” is no longer used during the May 1 holiday