Russia is preparing an attack on Kharkiv and Sumy regions, Kyiv says

Russia is preparing an attack on Kharkiv and Sumy regions, Kyiv says
Russia is preparing an attack on Kharkiv and Sumy regions, Kyiv says
--

Russia is preparing an attack on Kharkiv and Sumy regions, Vadim Skibickis, deputy head of the Main Intelligence Directorate (HUR) of the Ministry of Defense of Ukraine, said in an interview with “The Economist” magazine.

Krievijas karaspēka panākumi ir atkarīgi no ukraiņu aizsardzības izturības Donbasā, norādīja amatpersona.

[–>

Kā prognozēja Skibickis, Krievijas pamata uzbrukums sāksies maija beigās vai jūnija sākumā.

[–>

Krievija kopumā karā Ukrainā iesaistījusi vairāk nekā 514 000 sauszemes spēku karavīru.

[–>

Krievijas ziemeļu grupējumā, kas bāzējās pie Harkivas apgabala robežām, šobrīd ir 35 000 karavīru, un to skaits var tikt palielināts līdz 50 000 vai pat 70 000.

[–>

Krievija valsts centrālajā daļā arī veido “rezervju divīziju” ar 15 000 līdz 20 000 karavīru, ko tā var pievienot pamata spēkiem.

[–>

Tomēr, kā pieļauj Skibickis, Krievijai diezin vai būs pietiekami daudz spēku, lai ieņemtu kādu lielu Ukrainas pilsētu.

[–>

“The Economist” norāda, ka šāds vērtējums ir arī Rietumu militārajiem ekspertiem.

[–>

Tiesa gan, iespējamas arī krietni mazāka vēriena operācijas.

[–>

“Ātra operācija ieiešanai un aiziešanai – iespējams. Bet operācija, lai ieņemtu Harkivu vai Sumus – tā jau ir cita kārtība. Krievi to zina. Un mēs to zinām,” norādīja Skibickis.

[–>

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 472 140

[–>

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 472 140 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

[–>

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1270 iebrucēji.

[–>

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 7354 tankus, 14 192 bruņutransportierus, 12 102 lielgabalus un mīnmetējus, 1053 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 786 zenītartilērijas iekārtas, 348 lidmašīnas, 325 helikopterus, 9580 bezpilota lidaparātus, 2126 spārnotās raķetes, 26 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 16 266 automobiļus un autocisternas, kā arī 1993 specializētās tehnikas vienības.

[–>

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

[–>

Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijas teritorijā

[–>

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

[–>

Ministrs arī solīja, ka Lielbritānija Ukrainai katru gadu piešķirs trīs miljardus sterliņu mārciņu (3,5 miljardus eiro).

[–>

“Mēs dosim trīs miljardus mārciņu katru gadu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Mēs vienkārši tehnikas ziņā esam izsmēluši visu, ko vien esam varējuši,” Kemerona teikto citē ziņu aģentūra “Reuters”.

[–>

Kas attiecas uz no Lielbritānijas saņemto ieroču pielietošanu uzbrukumos mērķiem Krievijas teritorijā, tad tas ir jāizlemj pašiem ukraiņiem, norādīja Kemerons.

[–>

“Ukrainai ir tādas tiesības. Krievija veic triecienus Ukrainas teritorijai, un ir pilnīgi saprotams, ka Ukraina izjūt nepieciešamību nodrošināt savu aizsardzību,” uzsvēra britu ministrs.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Russia preparing attack Kharkiv Sumy regions Kyiv

-

PREV Jaunsardze develops love for Latvia
NEXT ‘Tet’ and ‘Tele2’ complement the available services, but the prices will also rise