Kampar is suing Kajuli for defamation

Kampar is suing Kajuli for defamation
Kampar is suing Kajuli for defamation
--

The former general secretary of “Vienotības” Artis Kampars will go to court against the head of information technology company “SOAAR” Renārs Kažulis for defamation.

Kadžulis, kurš apsūdzēts lietā par krāpšanos Centrālās vēlēšanu komisijas iepirkumā, Latvijas Televīzijai apgalvoja, ka 2014. gada rudenī notikušo 12. Saeimas vēlēšanu naktī Kampars esot aicinājis izdarīt tā, lai Solvita Āboltiņa, kurai pietrūka balsu iekļūšanai Saeimā, tomēr “tiktu ievēlēta”.

[–>

Kampars jau iepriekš šos Kadžuļa apgalvojumus nodēvējis par absurdiem un nepatiesiem.

[–>

Bijušais politiķis atturējās sīkāk komentēt tiesā iesniegto prasību pret “SOAAR” vadītāju, lai neradītu papildu publicitāti, pēc viņa teiktā, nepatiesajai informācijai un tās izplatītājam.

[–>

Kā ziņots, Kadžulis apgalvo, ka Āboltiņas kontekstā Kampars pirms desmit gadiem esot teicis, ka “mums vajag, lai tu izdari, lai viņa tiktu ievēlēta”. “Es saku, vai tu saproti, ko tu prasi, tu prasi viltot vēlēšanu rezultātus. Es uz tās takas nekad mūžā nestāšos. Un es atteicu. [Kampars] He said – then everything will be fine,” Kažulis claimed on television.

Viņš sacīja, ka šos apgalvojumus varot pierādīt tikai ar to, ka Āboltiņa galu galā netika ievēlēta, tomēr 12. Saeimā iekļuva pēc tam, kad deputāta mandātu nolika Saeimā no “Vienotības” saraksta ievēlētais Jānis Junkurs. Kadžulis paziņoja, ka Junkurs esot saņēmis darba piedāvājumu kādā Honkongas uzņēmumā. Viņa valsts amatpersonas deklarācijā gan neuzrādījās darbs Honkongas uzņēmumā, kas lika secināt, ka viņš no Saeimas aizgājis, lai atbrīvotu vietu Āboltiņai.

[–>

“Neko tādu nevienam nekad neesmu ne prasījis, ne devis mājienu. Tie ir absurdi apgalvojumi, kas neatbilst patiesībai,” iepriekš uzsvēra Kampars. Bijušais politiķis pauda neizpratni, kāpēc šādi nepatiesi pārmetumi parādījušies desmit gadus pēc it kā notikušas sarunas. Līdz šādam absurdam un klaji nepatiesam apgalvojumam var aizdomāties tikai drudža murgos, izteicās bijušais “Vienotības” ģenerālsekretārs.

[–>

Vaicāts par Kadžuļa apgalvojumu, ka viņam ticis zvanīts Saeimas vēlēšanu naktī, Kampars domā, ka šādu zvanu neesot veicis, vienlaikus piebilstot, ka nav iespējams atcerēties visus pirms desmit gadiem notikušos telefonzvanus. Kampars stāstīja, ka ar Kadžuli saticies dažas reizes, viņam bijuši ļoti maz kontakti ar šo cilvēki, tāpēc politiķis nedomā, ka būtu Kadžulim zvanījis Saeimas vēlēšanu naktī vai ap to laiku.

[–>

Komentējot Kadžuļa teikto, ka viņš divas reizes Satversmes aizsardzības birojā (SAB) darbiniekiem esot ziņojis mutiski, SAB iepriekš norādīja, ka visa informācija par Kadžuļa apgalvojumiem tiks izskatīta prokuratūras pārbaudē.

[–>

SAB aprīlī arī norādīja, ka birojs no Kadžuļa nav saņēmis oficiālu iesniegumu saistībā ar iespējamu 2014. gada Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu vai mēģinājumiem to darīt. Šāds iesniegums nav saņemts arī no viņa pārstāvētā uzņēmuma “SOAAR”. Par konkrēto tematiku SAB nav saņēmis arī nevienu anonīmu iesniegumu.

[–>

SAB papildināja, ka saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likumu ģenerālprokurors un viņa īpaši pilnvaroti prokurori veic uzraudzību pār valsts drošības iestāžu operatīvās darbības, izlūkošanas un pretizlūkošanas procesiem un valsts noslēpuma aizsardzības sistēmu. Veicot uzraudzību, viņi ir tiesīgi iepazīties ar valsts drošības iestāžu rīcībā esošajiem dokumentiem, materiāliem un informāciju, piektdien norādīja birojā.

[–>

Tāpat SAB atgādināja, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs uzdevis ģenerālprokuratūrai veikt pārbaudi Kadžuļa pausto apgalvojumu izvērtēšanai. “Visa informācija tiks izskatīta tās ietvaros. Plašākus komentārus par konkrēto tematiku SAB sniegt nevar,” uzsvēra birojā.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Kampar suing Kajuli defamation

-

PREV Ventspils #TechUP will talk about business sustainability in the age of earthquakes – Education, webinars
NEXT A romantic spark at Eurovision? Feelings are running high between the representatives of Lithuania and Switzerland