Europe Day is celebrated at a picnic near the Saeima

Europe Day is celebrated at a picnic near the Saeima
Europe Day is celebrated at a picnic near the Saeima
--

On Thursday, May 9, a Europe Day picnic dedicated to Latvia’s 20th anniversary in the European Union took place near the Saeima House, “Delfi” informed the parliament.

Pikniku atklāja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

[–>[–>

Saeimas priekšsēdētāja aicināja atskatīties, kas ir veiksmīgas Eiropas pamatā, un novērtēja gan drosmīgos lēmumus pirms 20 gadiem, gan atbalstu Eiropas Savienībai arī šobrīd, turpinot veidot mūsu kopīgo šodienas Eiropu – demokrātisku, attīstītu valstu savienību. Izceļot Eiropas vērtības, D.Mieriņa uzsvēra Eiropas kopīgo kultūras bagātību – valodu, paražas un tradīcijas.

[–>

“Ciešākas saites ar citām Eiropas valstīm devušas daudz iespēju Latvijas sabiedrībai, un mūsu sabiedrība ir šīs iespējas drosmīgi izmantojusi labākas dzīves veidošanai,” pauda Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (P), norādot, ka šobrīd Latvija pati arvien biežāk iesaistās pārmaiņu radīšanā Eiropas Savienībā.

[–>

Aizstāvot Eiropas Savienības vērtības – brīvību, demokrātiju un likumos balstītu pasaules kārtību –, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs aicināja aktīvi iestāties par mieru gan Ukrainā, gan pašu mājās. “Tā ir iespēja būt daļai no Eiropas Savienības, kas aktīvi iestājas par labklājību, brīvību, suverenitāti, kas kopīgi var veidot labāku un taisnīgāku Eiropu,” akcentēja Cepurītis.

[–>

Piknika dalībniekus uzrunāja arī Eiropas Savienības prezidējošās valsts – Beļģijas – vēstnieks Latvijā Karls Pēterss, kurš rezidē Stokholmā, Zviedrijā.

[–>

Eiropas piknikā ikviens interesents neformālā gaisotnē bija aicināts kopā svinēt svētkus un iepazīties ar plašo Eiropas kulināro mantojumu, baudot Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Francijas, Grieķijas, Igaunijas, Itālijas, Īrijas, Lietuvas, Nīderlandes, Polijas, Portugāles, Slovākijas, Slovēnijas, Somijas, Spānijas un Ungārijas, kā arī Eiropas Savienības kandidātvalstu Gruzijas un Ukrainas vēstniecību sarūpētos nacionālos ēdienus.

[–>

Tāpat pasākuma apmeklētāji varēja aplūkot kandidātvalsts Moldovas vēstniecības organizēto gleznu izstādi.

[–>

Savukārt īpašā svētku kūka bija tapusi sociālajā uzņēmumā Rīgā, kurā strādā talantīgi un aizrautīgi cilvēki ar invaliditāti. Tā nesa vēstījumu par Eiropu – atvērtu un iekļaujošu dzīves telpu, kurā ikvienam ir vienlīdzīgas iespējas strādāt, radoši izpausties un līdzdarboties, lai kopīgi taptu lielas lietas.

[–>

Eiropas piknika dalībnieki aktīvi piedalījās erudīcijas spēlē “Es un ES” un pārbaudīja savas zināšanas par Eiropas Savienības jautājumiem. Labākie dalībnieki saņēma veicināšanas balvas. Svētku norises vieta bija arī viens no pieciem kontrolpunktiem orientēšanās spēlē “saSKATI EIROPU”.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Europe Day celebrated picnic Saeima

-

PREV 67 cruise ship visits announced in the port of Riga / Article
NEXT In four months this year, 30% more textiles were transferred to the textile sorting containers of “Eco Baltia vide” than in the corresponding period last year