A huge chain of fake Chinese designer goods stores is defrauding customers in Europe and the US

A huge chain of fake Chinese designer goods stores is defrauding customers in Europe and the US
A huge chain of fake Chinese designer goods stores is defrauding customers in Europe and the US
--

A vast network of fake designer stores, apparently operating from China, has defrauded more than 800,000 people in Europe and the US, tricking them with payment card details and other personal data, The Guardian writes.

Izdevumu “The Guardian”, “Die Zeit” un “Le Monde” veiktā starptautiskā izmeklēšana sniedz ieskatu tajā, ko Apvienotās Karalistes “Chartered Trading Standards Institute” ir aprakstījis kā vienu no lielākajām šāda veida krāpniecībām, izveidojot 76 000 viltus vietņu.

[–>

Viltus veikalu tīkla esamību atklāja Vācijas kiberdrošības konsultāciju uzņēmums “Security Research Labs” (SR Labs), kas ieguva vairākus gigabaitus datu un kopīgoja tos ar “Die Zeit”. Kā liecina izpēte, šīs krāpnieciskās sistēmas centrs ir Fudzjaņas province Ķīnā.

[–>

Darbojoties plašā mērogā, krāpnieku puses programmētāji ir izveidojuši desmitiem tūkstošu viltotu interneta veikalu, kas piedāvā “Dior”, “Nike”, “Lacoste”, “Hugo Boss”, “Versace”, “Prada” un citu dārgu zīmolu preces ar lielām atlaidēm.

[–>

Žurnālistu un IT ekspertu analizēto datu klāsts liecina, ka krāpnieku darbības ir ļoti organizētas, tehniski pārdomātas un aizvien turpinās.

[–>

Tīmekļa vietnes, kas publicētas vairākās valodās, sākot no angļu līdz vācu, franču, spāņu, zviedru un itāļu valodai, visdrīzāk izveidotas, lai apkrāptu pircējus un izvilinātu sensitīvus personas datus. Mājaslapu nosaukumi gan publikācijā nav atklāti, lai tos nepopularizētu tālāk.

[–>

Tomēr šīm vietnēm nav nekādas saistības ar zīmoliem, kurus tās it kā pārdod. Vairumā gadījumu pircēji, kuri veikuši maksājumus, sacīja, ka nav saņēmuši preces.

[–>

Kā “The Guardian” stāsta kāda pircēja, viņa meklējusi “Google” konkrētas kompānijas rokassomiņu, un pēkšņi parādījusies šī lapa, piedāvājot 50% atlaidi 200 eiro vērtajai somiņai. Viņa pasūtījusi vēl citas preces, taču neko nav saņēmusi. Citi pircēji pasūtīto preču vietā saņēmuši citas preces, bet vēl daļai maksājums nav aizgājis, jo banka paspējusi šos maksājumus apturēt.

[–>

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: huge chain fake Chinese designer goods stores defrauding customers Europe

-

PREV A huge chain of fake Chinese designer goods stores is defrauding customers in Europe and the US
NEXT Actress Hilary Duff gave birth to her fourth child at home