Gold and platinum certificates were presented to the most streamed Latvian music records

Gold and platinum certificates were presented to the most streamed Latvian music records
Gold and platinum certificates were presented to the most streamed Latvian music records
--

On Thursday, April 25, the Association of Latvian Performers and Producers (LaIPA) presented gold and platinum certificates to music records-singles that have reached millions of streaming times as of January 1, 2022, LaIPA representative Lāsma Līga Reisa informed.

Zelta sertifikātus saņēma grupas “Bermudu divsstūris” un Olgas Rajeckas dziesma “Vidēji glīts”, grupas “Bermudu divstūris” un “Auļi” dziesma “Līgava”, reperu M.Sencis un Grandmastera Neona dziesma “Pie***t seju”, repa apvienības “Singapūras satīns” un grupas “A-Europa” dziesma “Uz Seen”, Laura Reinika, Rūtas Reinikas-Preisas un Sofijas Timmas dziesma “Ričijs Rū ar gaisa balonu”, Mesa dziesma “Ko vairāk man vajag”, grupas “Labvēlīgais tips” dziesma “Tukšu tačku”, producenta Tobu divas dziesmas “If I Disappear” un “Back to you”.

[–>

Platīna sertifikātus saņēma grupas “Sudden Lights” dziesma “Aijā”, grupas “Citi zēni” dziesma “Eat your salad”, grupu “Bermudu divsstūris” un “Apvedceļš” dziesma “Brāl’ Ar Dzīvi Nekaulē”.

[–>

Iniciatīvu īsteno LaIPA sadarbībā ar Lielbritānijas uzņēmumu “Ranger Computers”. Sertificējot mūzikas ierakstus, tiek ievēroti Starptautiskās mūzikas ierakstu asociācijas (IFPI) standarti, izmantojot objektīvus un precīzus kritērijus, skaidro apvienība.

[–>

Mūzikas ierakstiem, kas sasniedz divi miljonus straumējumu, tiek piešķirts zelta sertifikāts, bet tiem, kas sasniedz 4 000 000 straumējumu – platīna sertifikāts. Dati par straumēšanas un lejupielāžu reižu skaitu tiek apkopoti no 2022. gada 1. janvāra un attiecas uz mūzikas ierakstiem, kas izdoti no 2022. gada 1. janvāra, proti, laika, kad Latvijā uzsākta straumēšanas rādītāju uzskaite.

[–>

LaIPA skaidro, ka sertifikācija ir balstīta uz visaptverošu novērtējumu, kas ietver Latvijas oficiālo mūzikas ierakstu digitālā patēriņa statistiku, apkopojot gan tādu straumēšanas platformu kā “Spotify”, “Deezer”, “Apple Music” un “Youtube Music” rezultātus, gan lejupielādes “iTunes”.

[–>

Aprēķinu ziņā lejupielādes tiek pārvērstas straumēs, nodrošinot līdzsvarotu pieeju mūzikas ierakstu novērtēšanai, vienu lejupielādi pielīdzinot 100 straumēm. Šāds aprēķina modelis nodrošina, ka abi digitālā patēriņa veidi ir taisnīgi pārstāvēti sertifikācijas procesā, pauž LaIPA

[–>

Svinīgajā ceremonijā mākslas centrā “Zuzeum” pasniedza 12 sertifikātus – deviņus zelta un trīs platīna. LaIPA usver, ka sertifikāti vizuāli atspoguļo priekšstatu par mūzikas plašo pieejamību digitālajā laikmetā, kur fiziskās robežas vairs nepastāv un mūzika ir viegli pieejama dažu klikšķu attālumā. Sertifikātu dizainu veidojis mākslinieks Haralds Gerts.

[–>

Turpmāk zelta un platīna sertifikāti tiks pasniegti reizi pusgadā, godinot mūzikas ierakstus, kas sasnieguši attiecīgo straumju skaitu.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: Gold platinum certificates presented streamed Latvian music records

-

NEXT “A dude destroys the world” is a crazy movie not only for fans of the genre