‘It’s up to men to change men’s behaviour.’ Australia is rocked by femicide

‘It’s up to men to change men’s behaviour.’ Australia is rocked by femicide
‘It’s up to men to change men’s behaviour.’ Australia is rocked by femicide
--

Over the weekend, Australia witnessed several days of demonstrations against the rising number of femicides. Activists warn that 27 women have already been killed in sex-related attacks in Australia this year.

Protestētāji pieprasījuši valdībai pasludināt ārkārtas situāciju ar dzimumu saistītas vardarbības dēļ un ieviest striktākus likumus femicīda apturēšanā, ziņo ārzemju mediji.

[–>

“Sievietes Austrālijā ir pelnījušas ko labāku, valdībai ir jādara vairāk, un mums kā sabiedrībai ir jādara vairāk,” savā profilā platformā “X” komentējis Austrālijas premjerministrs Entonijs Albanīss, vardarbību pret sievietēm raksturojot kā epidēmiju. Viņš norādījis: “Tas, ka vidēji ik pēc četrām dienām no partnera rokas mirst sieviete, ir vienkārši nacionālā krīze.”

[–>

Protestētāji pieprasa pasludināt ārkārtas situāciju

[–>

“Mēs vēlamies alternatīvas ziņošanas iespējas izdzīvojušajiem upuriem, lai sniegtu viņiem iespēju pieņemt savus stāstus un pieņemt dziedināšanās procesu un ziņošanas ceļu. Tāpat mēs vēlamies, lai valdība apzinās, ka šī ir ārkārtas situācija, un nekavējoties rīkojas,” komentējusi viena no protestu organizatorēm Martina Ferrara.

[–>

Svētdien, 28. aprīlī, vairākās Austrālijas pilsētās pulcējās tūkstošiem demonstrantu, aicinot valdību pieņemt striktākus likumus saistībā ar vardarbību pret sievietēm. Mītiņu “Vairs nē” organizējusi aktīvistu grupa “Kas tev bija mugurā”.

To continue reading, purchase a subscription.

Please wait!

We adapt the most suitable subscription offer for you…

Subscription offer not visible? Please turn off your ad blocker or reload the page.
In case of questions, write to [email protected]

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: men change mens behaviour Australia rocked femicide

-

PREV PREVIEW: Oilers vs. Kings (Game 5)
NEXT Offense Carries Baseball Past Muhlenberg, 13-5