POS system versus cash registers

POS system versus cash registers
POS system versus cash registers
--

No store or restaurant owner can do without a sales solution these days – be it a cash register or a cash register system (POS system).

Mums bieži jautā: kādas ir galvenās atšķirības starp kases sistēmu un kases aparātu? Pirms iedziļināties šajās atšķirībās, īsi pastāstīsim par terminoloģiju.

[–>

Kases aparāts

[–>[–>

Šīs ierīces pamata funkcija ir pārdošanas nodrošināšana, pievienotās vērtības nodokļa aprēķināšana, čeku drukāšana, skaidras naudas uzglabāšana un elementāru pārdošanas atskaišu sagatavošana.

[–>

Jaunākās kases aparātu versijas savietojamas arī ar maksājumu termināli un svītrkoda lasītāju. Mūsdienīgākajiem kases aparātiem ir arī SD kartes ieeja datu saglabāšanai un atskaišu lasīšanai un neliels digitālais displejs, kas parāda klientam maksājamo summu.

[–>

Kases aparāta galvenā priekšrocība ir tā garais darba cikls (10+ gadi) un izdevīgā cena (sākot no 200 eiro).

[–>

Kases sistēma (POS)

[–>[–>

Kases sistēmai piemīt visas kases aparāta funkcijas, taču tā spēj paveikt daudz vairāk, nodrošina ērtāku lietošanu un piedāvā vairākas papildu iespējas.

[–>

Šeit ir vērts pieminēt, ka kases sistēmas var iedalīt klasiskajās un mobilajās. Klasiskās, ko esam pieraduši redzēt veikalos, sporta klubos un, piemēram, teātru biļešu kasēs, bet mobilās – telefonā vai planšetdatorā – var izmantot visur, kur ir pieejams internets. Kafejnīcās un restorānos arvien vairāk varam redzēt mobilos tirdzniecības vietu risinājumus.

[–>

Svarīgi zināt, ka mobilās kases sistēmas pārsvarā tiek pārdotas ar ikmēneša maksu, kas nozīmē, lai iegādātos sistēmu, nav jāveic liels sākotnējais ieguldījums. Klasiskās kases sistēmas gadījumā tiek izmantoti abu cenu modeļi, vienreizēja maksa par iekārtām un mēneša maksas par programatūru kombināciju.

[–>

Kases sistēmām ir daudz priekšrocību: sākot no labām analītiskajām iespējām, kas nodrošina labu pamatu uzņēmuma pārvaldības lēmumiem, beidzot ar mārketinga un pārdošanas risinājumiem, kas ļauj palielināt pārdošanu.

[–>

Galvenās atšķirības starp kases aparātu un kases sistēmu

[–>[–>

1. Noliktavas pārvaldība

[–>

Lielākajai daļai kases aparātu nav noliktavas pārvaldības iespējas. Dienas beigās var redzēt, cik daudz produktu tika pārdots, bet tas lielākoties tas arī ir viss.

[–>

Taču kases sistēmām parasti ir spēcīgs noliktavas pārvaldības modulis. Piemēram, ēdināšanas biznesā tas ļauj tiešsaistē iegūt pārskatu par receptēs izmantotajām sastāvdaļām un redzēt precīzus pašizmaksu aprēķinus. Kases sistēma ļauj arī saņemt paziņojumus par preču samazinājuma apjomu, kas ļauj operatīvi pasūtīt papildu izejmateriālus vai preces.

[–>[–>

2. Drošība

[–>

Kases aparāts nenodrošina drošību īpašniekam, jo nepiedāvā nekādas kontroles iespējas.

[–>

Kases sistēma spēj reģistrēt tirdzniecības vietā notiekošās darbības, izveidot dažādas lietotāju tiesības un ierobežojumus un pat tikt savienota ar videonovērošanas sistēmu. Tas palielina kontroli pār savu biznesu.

[–>[–>

3. Atskaites

[–>

Kases aparāti spēj izdrukāt ikdienas pārdošanas atskaiti. Dārgāki aparāti ļauj skatīt arī pārskatus, kas sakārtoti pēc produktiem. Pārskata iegūšana par iepriekšējo dienu būs neiespējama vai aizņems daudz laika.

[–>

Kases sistēma ļauj pamanīt dažādus pirkumu paradumus un skatīt pārskatus, kas sakārtoti pēc rēķiniem, produktiem, maksāšanas veidiem, pārdevējiem vai kampaņām.

[–>[–>

4. Pastāvīgo klientu pārvaldība

[–>

Kases aparāts nepiedāvā iespēju saglabāt savu lojālo klientu datus, skatīt viņu pirkumu vēsturi vai izteikt īpašos piedāvājumus.

[–>

Kases sistēma ietver CRM moduli, kas sniedz precīzu informāciju par jūsu pastāvīgajiem klientiem un ļauj izveidot personalizētas kampaņas. Laba priekšrocība ir iespēja Latvijā integrēt lojalitātes karti kopā ar personas ID karti.

[–>

5. Lietojamība

[–>

Kases iegrāmatojumi parasti tiek veikti, identificējot preci ar konkrēto koda numura. Tas nozīmē, ka pārdevējam šie cipari ir jāzina no galvas vai jāpieraksta uz lapiņas pie kases.

[–>

Kases sistēma ļauj izveidot pogas uz ekrāna dažādām preču grupām, produktiem un darbībām. Pārdevējs var, izmantojot skārienekrānu, uzklikšķināt uz produkta nosaukumiem. Tas padara pārdošanu ātru un vienkāršu.

[–>[–>

6. Papildierīces un integrācijas

[–>

Maksājumu termināļi, krāsaini klientu ekrāni, svītrkodu lasītāji, virtuves ekrāni – tās ir tikai dažas no ierīcēm, kuras var pieslēgt pie jūsu kases sistēmas un padarīt raitāku jūsu ikdienas darbu.

[–>

Kases sistēmas ir iespējams integrēt ar videonovērošanu, rezervāciju uzskaites programmatūru, darba laika pārvaldības risinājumiem un e-veikaliem. Kases aparāti nepieļauj šādas integrācijas.

[–>[–>

[–>

7. Attālināts atbalsts

[–>

Būtiska kases sistēmas sastāvdaļa ir labi funkcionējošs klientu atbalsts. It īpaši attālinātā veidā, pieslēdzoties pie jūsu kases sistēmas dažu minūšu laikā, iespējams būtiski paātrināt jūsu problēmas risinājumu.

[–>

Maz ir uzņēmumu, kas Jums piedāvās kases aparātu atbalsta pakalpojumus un neviens to nedarīs 24/7.

[–>

Kādu POS risinājumu izvēlēties?

[–>

“CompuCash” POS sistēma jau vairākus gadus ir līderis Baltijas valstu tirgū, pateicoties plašajām integrācijas iespējām, lieliskajām noliktavas pārvaldības funkcijām, kā arī 24/7 tehniskajam atbalstam. Turklāt “CompuCash” POS sniegtās funkcijas ir izcils rīks personāla produktivitātes kāpināšanai – aizpildi pieteikuma veidlapu “CompuCash.lv” un uzzini, kā ar “CompuCash” POS palīdzību varēsi modernizēt savu uzņēmumu un paaugstināt personāla produktivitāti! Turklāt tieši šobrīd ir iespējams pieteikties 100% līdzfinansējumam, lai uzlabotu jūsu izņēmuma digitalizācīju ar kases sistēmas palīdzību.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: POS system cash registers

-

NEXT Cancers must distinguish rational decisions from emotional ones, Virgos will want to let loose – May 1 horoscope