The ‘positive’ program is complemented by the rapper Ski Mask The Slump God

The ‘positive’ program is complemented by the rapper Ski Mask The Slump God
The ‘positive’ program is complemented by the rapper Ski Mask The Slump God
--

American rapper Ski Mask The Slump God will also perform in the “Positivus” program this summer in Lucavsala. The hip-hop camp will also be complemented by local artist Finķis, the organizers of “Positivus” inform portal “Delfi”.

Šogad festivālā uzstāsies vairāki ukraiņu mākslinieki, grupa “Kautkaili” un daudzi citi vietējie mūziķi, kuri visi piepulcējas jau izziņotajiem Džeisonam Derullo, Offset, “Nothing But Thieves”, Bendžaminam Klementainam un Džeikobam Koljeram.

[–>

ASV reperis Ski Mask The Slump God bērnībā audzis ar Jamaikas mūziku, jo no turienes nākuši viņa vecāki, par mūziķi raksta festivāla rīkotāji. Zīmīgi, ka uz repa mūzikas radīšanu Ski Mask pamudinājis tēvs, kurš uzstājies kā reperis ar skatuves vārdu Sin City. Līdz pirmā debijas albuma izdošanai mākslinieks veiksmīgi un ražīgi sadarbojies ar XXXTentacion (1998–2018) un Juice WRLD.

[–>

Ski Mask The Slump God pirmais solo studijas albums “Stokeley” (2018) ierindojās sestajā vietā “Billboard” topā. “Šī augsti vērtētā albuma dziesmas mēs noteikti dzirdēsim šovasar “Positivus” festivālā, kurā iespējami piedzīvosim arī kādus nedzirdētus pārsteigumus, jo repera otrais, jau pērnā gada nogalē solītais studijas albums “11th Dimension” vēl ir ceļā pie klausītājiem,” vēsta “Positivus Music” pārstāvji.

[–>

Lucavsalā uzstāsies arī viena no šobrīd starptautiski veiksmīgākajām ukraiņu rokgrupām “Love’n’Joy” izveidota 2009. gadā Kijivā. Pirmo desmit gadu laikā eksperimentējot un meklējot savu stilu, notikušas sastāva maiņas, nemainīgam paliekot tikai dziesmu autoram Antonam Puškaram. Trio spēlētais indīroks ar hipiju laiku atgādinošās, visdažādākajiem ziediem piekaisītās psihedelijas un arī postpanka ēras iezīmēm pierādījis savu konkurētspēju arī rietumos (grupas dziesmas ir angļu valodā), pēdējos gados visu laiku atrodoties ceļā un spēlējot koncertus teju katru dienu, vācot arī ziedojumus savas dzimtenes atbalstam karā pret Krieviju.

[–>

Festivāla programmu papildinās arī ukraiņu reperis OTOY, kurš mūzikā pauž savas tautas cīņassparu pret Krievijas iebrucējiem, ar to saistītos pārdzīvojumus un to ietekmi uz emocionālo stāvokli. Ļvivā 1998. gadā dzimušais mūziķis savas dzimtenes karā ar iebrucējiem ir zaudējis vecāko brāli, un pats kā brīvprātīgais frontes līnijā palīdzējis meklēt un atpazīt bojāgājušos. Atšķirībā no daudziem citiem reperiem, OTOY savos tekstos propagandē cieņpilnu attieksmi pret sievietēm un vietējās kultūras tradīciju saglabāšanu, kā arī aicina jauniešus būt atbildīgiem.

[–>

[–>

No pašmāju māksliniekiem festivālā būs dzirdams hip-hopa mūziķis un tekstu autors Fiņķis, grupa “Kautkaili”, alternatīvā poproka grupa “Bukte”, elektroniskās mūzikas duets “ELPO”, rokgrupa “Purple Negative”, reperi sivmoneyyy un I MEAN LOVE, kā arī netirais300.

[–>

Atgādinām, ka šī gada Positivus festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, viens no Atlantas apvienības “Migos” mūziķiem Offset, britu rokgrupa “Nothing But Thieves”, hip hop mūzikas pārstāvis NEMZZZ, pašmāju repa klasiķis Ozols, viens no šīs vasaras karstākajiem repa projektiem Wiesulis un sangvn, kā arī grupa “Detlef”. Lucavsalā šogad uztāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada “Mercury” balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs “Grammy” balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier – The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas “Arcade Fire” dalībnieka Vila Batlera projekts “Will Butler & Sisters Squares”, Mančestras grupa “Picture Parlour”, kā arī viens no šī gada festivāla apslēptajiem dārgumiem, grupa “Royel Otis”. Festivālā būs dzirdama arī dziedātāja Anželika Garsija, mākslinieks Džordans Vards, Daddy Was a Milkman, Sattelites LV, šī gada “Supernovas” pārsteigums – duets “Vēstulēs”, kā arī pērnā gada Eirovīzijas sensācija “Citi zēni” un daudzi citi.

Jau vēstīts, ka 2024. gadā “Positivus” notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com.

[–>

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: positive program complemented rapper Ski Mask Slump God

-

PREV Eurovision oddities – the Israeli singer is thoroughly booed during the rehearsal
NEXT Kaunas announces a summer program for recreation on weekends and awaits Latvians in the villages