People are buzzing about the increase in regional public transport prices

People are buzzing about the increase in regional public transport prices
People are buzzing about the increase in regional public transport prices
--

Until now, you could travel from Riga to Liepāja by train for 6.66 euros, buying a ticket in the app, not at the ticket office or on the train. From April 1, when the new regional public transport tariffs came into force, you have to pay 8.01 euros for a ticket on this route. The same also in the direction of Rēzekni. Ticket prices have increased on all routes, both for trains and buses. These changes have caused indignation among public transport users, which is loudly reported on social networks.

Par starppilsētu sabiedrisko transportu atbildīgā Autotransporta direkcija (ATD) atgādina, ka pērn decembrī Sabiedriskā transporta padome apstiprināja jaunu reģionālā sabiedriskā transporta biļešu un tarifu sistēmu, kura stāsies spēkā pakāpeniski no 1. aprīļa līdz pat 2025. gada vidum.

[–>

Kā skaidro ATD, jaunajā tarifu sistēmā saglabāsies minimālās maksas princips, taču, lai šo tarifu salāgotu ar pilsētu sabiedriskā transporta sistēmām, noteiks minimālo braukšanas maksu, tostarp Rīgā tā būs 1,5 eiro, citās pilsētās – viens eiro, bet ārpus pilsētām – 0,7 eiro.

[–>

Kā norāda ATD, tarifa maksas izmaiņas mazos vai vidējos attālumos autobusos jaunajā tarifu sistēmā būs relatīvi nelielas un vērstas uz to, lai neradītu spiedienu uz pasažieriem, kuri bieži izmanto sabiedrisko transportu, taču izmaiņu rezultātā ir arī atsevišķi gadījumi, kad pieaugums būs lielāks.

[–>

Atsevišķos maršrutos cena gandrīz dubultojusies, pauž lietotāji.

[–>

[–>

[–>

[–>

[–>

[–>

Tāpat, lai stiprinātu vilcienus kā sabiedriskā transporta mugurkaulu, jau esošajos vilciena un autobusu savienojumos Aizkrauklē, Tukumā, Krāslavā un Dagdā plānots ieviest jaunu biļešu veidu “Vilciens+”, ar kuru īsos braucienos ar autobusu uz vai no vilciena pieturas punkta varēs braukt bez papildu maksas vai par minimālu samaksu.

[–>

No 1. aprīļa vilcienos būs vienreizējās vienas, trīs, piecu un 30 dienu biļetes, bet reģionālajos autobusos – vienreizējās biļetes un esošās mēneša biļetes. Savukārt, kad vilciena un autobusu pārvadājumos vienādos visus biļešu veidus, ieviesīs arī 10 un 20 braucienu biļetes.

[–>

ATD piebilst, ka autobusu pārvadājumos saglabāsies arī līdzšinējie biļetes veidi – no 10 līdz 19 braucieniem, 20 līdz 34 braucieniem un 35 un vairāk braucieniem.

[–>

Savukārt, ja esošā mēnešbiļete vilcienā pasažierim atmaksājās pēc 33 braucieniem un autobusā pēc 41 brauciena, pēc jaunās tarifu sistēmas ieguvums pasažierim vilcienos un autobusos būs no 21. brauciena.

[–>

ATD skaidroja, ka maksa bez atlaidēm par braucienu ar vilcienu maršrutā Rīga-Liepāja iepriekš bija 7,4 eiro, bet turpmāk tā būs 8,9 eiro, kamēr maksa par braucienu ar autobusu šajā maršrutā bija 8,65 eiro, bet turpmāk tā būs 10,4 eiro.

[–>

Vienlaikus maršrutā Rīga-Sigulda vilciena biļetes cena bija 2,1 eiro, bet turpmāk tā būs 2,5 eiro, savukārt brauciens ar vilcienu maršrutā Rīga-Madona iepriekš maksāja 5,45 eiro, bet patlaban maksās 6,5 eiro.

[–>

Esošā reģionālā sabiedriskā transporta tarifu sistēma Latvijā ir spēkā kopš 2020. gada – pēdējās tarifu izmaiņās reģionālajos sabiedriskā transporta maršrutos veiktas 2020. gada 15. janvārī, kad visos reģionālās nozīmes pārvadājumos palielināja braukšanas cenu neatkarīgi no attāluma par 0,1 eiro.

[–>

Vienlaikus vilcienu pārvadājumos biļetes cenai virs 1,9 eiro palielinājums tika noteikts par 0,2 eiro.

Follow “Delfi” also on Instagram or YouTube profile – join to learn the most important and interesting things first!

The content of the publication or any part of it is protected by copyright within the meaning of the Copyright Law, and its use without the permission of the publisher is prohibited. Read more here


The article is in Latvian

Tags: People buzzing increase regional public transport prices

-

NEXT The Istanbul Convention has finally gained its strength. How will the fight against violence change in Latvia?